Meetbare pasvorm helpt effectiever produceren.

>

De kern van Synte software is de traceerbare relatie tussen een positie op het lijf en de positie in het kledingpatroon. Daarbij is het 3D patroon van het kledingstuk uit de 3D scans te vergelijken met het lichaam er onder. 

>

Door een concreet definieerbare relatie te leggen tussen lichaam en patroon wordt pasvorm meetbaar. Met deze data kunnen miscommunicatie en overbodige testproducties verminderd worden.

>

Door gebruik van de 3D scanners kan niet alleen de vorm beter ge(re)produceerd worden. Ook de kwaliteit van de gegevens is hoger. Uit het scanmateriaal verwerken we namelijk geen lijnmetingen, maar wel oppervlakten en vorm. 

>

De kledingindustrie heeft baat bij effectieve, 3D controleerbare patroonproductie.
De moderne technieken en software van Synté helpen de kledingindustrie op basis van betere infomatie effectiever te produceren.

>

Onze moderne 3D -> 2D vertaling gebruikt letterlijk het oppervlak van het lichaam om daar mee een kledingpatroon te vormen. Het oppervlak wordt ingedeeld in kleine puzzelstukken en die stukken worden in het platte vlak aan elkaar gelegd. Iedere toevoeging of afname van de puzzelstukken is meetbaar en lokaliseerbaar. Zowel in 2D als in 3D kan per positie aangetoond worden hoe de ruimte van de kledingvorm zich verhoudt tot de vorm van het lichaam.

>

In klassieke patroon technieken wordt met een meetlint een omvang- of lengtemeting vertaald naar een positie in een patroon. Een omvang- of een lengtemeting geeft echter geen informatie over de vorm van het gemeten object. Is de gemeten heup een ovaal, een cirkel of een combinatie van vormen? Is de rug rond of vlak? 

De borstomvang van lijf naar patroon… hoe nauwkeurig is dat?

Old school gezien denken we de borstomvang op het lichaam in 1 actie horizontaal te meten. In de praktijk meten we echter schuin, en niet alleen de borstpartij maar ook bolling van de bovenrug. Deze meting wordt in het patroon volgens een ervaringsformule opgedeeld in een borstbreedte, rugbreedte en een armsgatdiamter. Deze maten worden alle 3 op verschillende hoogtes verhoudingsgewijs (weer geen meting!) uitgezet in een patroon. De meting van het lijf is hierdoor niet 1-op-1 concreet vertaald naar een passend patroon.

Door de inzet van de digitale scanner samen met de vertaling door Synté, worden lokale afmetingen wèl exact traceerbaar en controleerbaar in het eindpatroon. Waar data aan de 3D vorm onttrokken wordt en waar deze vervolgens concreet 2D verwerkt wordt, is 1-duidig.

Na productie van het kledingstuk kan het kledingstuk op het lichaam gescand worden. Door 3D beelden van het lichaam, en het kledingstuk over elkaar te plaatsen wordt letterlijk de pasvorm kwaliteit meetbaar (doorsnede van de 3 vormen). In het kader van de accuratesse verkrijgen wij onze beelden uit een fotogrammetriescanner. Deze scanner maakt in 1 klik de opname van het gehele 3D lichaam. Aangezien een persoon in een ademhaling van volume en houding kan veranderen is een momentopname van belang. Meerdere moment opnamen kunnen genomen worden van afzonderlijke volume en lichaamshoudingen indien gewenst.